JÄRVISEUDUN ILTARASTIT 2019

Suunnistus on ainutkertainen elämys eri vuoden- ja vuorokauden aikoina: suorituspaikka luonto on tärkeä osa suunnistusnautintoa. Suunnistus sopii kaikille ikään, sukupuoleen tai fyysiseen kuntoon katsomatta. Fyysiset ominaisuudet eivät yksin ratkaise, joten laji tarjoaa elämyksiä jokaiselle.

Vuoden 2019 Järviseudun iltarastit järjestetään etupäässä torstaisin klo 16.30 alkaen. Järjestäjinä toimivat Alajärven Ankkurit (AlajA) ja Vimpelin Hiihtoseura (VimpHs). Järviseudun iltarasteilla aikuisilta karttamaksu on 5 euroa, mutta alle 20-vuotiailta ei oteta maksua. Karttoihin ovat radat valmiiksi tulostettuja. EMIT-leimauskortin voi lainata paikan päällä ilmaiseksi.

Etelä-Pohjanmaan suunnistuksen omaa kausikorttia ns EPSU-korttia (70 euroa) voi käyttää myös Järviseudun iltarasteilla. Kausikortteja eli EPSU-kortteja voi ostaa iltarastien yhteydessä.

Vuoden 2019 iltarastien yhteyshenkilönä toimii Alajärvellä Heikki Kujanpää p. 040-7210492. Häneltä voit kysyä mitä tahansa iltarasteihin ja muutenkin suunnistukseen liittyvää.

 

Radat ja pituudet:

A on vaativin ja tarkoitettu suunnistuksen harrastajille (5,0-7,0 km)

B on tarkoitettu kuntosuunnistajille, helpompi kuin A (3,0-4,5 km)

C on lyhyt ja hyvin helppo, aloittelijoille ja lapsille (1,5-2,5 km)

RR on lastenrata (rastireitti). Se on yhtenäisellä nauhalla maastoon merkitty (1,0-2,5 km). Rastireittejä järjestetään touko- ja kesäkuussa ja joskus muulloinkin sovitusti.

Sprinttiradat ovat lyhyempiä.


Iltarasteilla on hyvä muistaa ainakin seuraavat seikat:

Noudata järjestäjän opasteita ja ohjeita

Pysäköi siten, että autosi ei haittaa muuta liikennettä. Muista että olemme jonkun toisen omistamalla maalla.

 

Valitse rata kuntosi ja taitotasosi mukaan
Selvitä ratojen pituudet ja vaativuustasot ensin ja tee valintasi arvioituasi oman kuntosi ja taitojesi riittävyys. Jos olet epävarma kysy neuvoa järjestäjiltä, sillä he tuntevat maaston ja ratojen vaativuuden.

Ilmoittaudu lähdössä ja maalissa

Iltarastien vastuuhenkilö on velvollinen huolehtimaan, että kaikki maastoon lähteneet tulevat turvallisesti takaisin. Tämä vaatii tietysti tarkkaa kirjanpitoa lähtijöistä ja tulijoista.

 

Huomioi ympäristö
Jokamiehen oikeuksien ja erityisesti velvollisuuksien tunteminen ja noudattaminen ovat jokaisen suunnistajan perustaitoja. Esimerkiksi vihreiden tonttialueiden ja viljeltyjen peltojen (ns pistepeltojen) kautta kulkeminen on ehdottomasti kielletty. Jokainen osallistuja on myös velvollinen auttamaan maastossa loukkaantunutta tai eksynyttä.

 

Tavallisimmat rastimääritteet tästä linkistä!!!